Hulp aan ondernemers

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen biedt hulp op de volgende terreinen:

Contracten

Zorg dat je je basis op orde hebt. Alle contacten die uitmonden in contracten zijn de moeite waard om goed te regelen. Daar kan JuridischEHBO je in ondersteunen en je jouw zorgen uit handen nemen. Kijk naar de onderstaande rubrieken, voor meer informatie.

cropped-work.jpg

 

JuridischEHBO is gespecialiseerd in de vraagstukken rond het (probleemloos) inschakelen van freelancers of ook wel zzp-ers genoemd. Kijk ook even naar hét boek over dat onderwerp:

Vogelvrij Verklaard. het arbeidsrecht van de zzp er. Hoe en waarom de freelancer verdwijnt.

Voor al jouw juridische vragen: Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen.

JuridischEHBO @

Gratis E-book voor de starter? Klik op het logo.

 Preventie in plaats van een procedure

JuridischEHBO biedt rust en overzicht op juridisch gebied. Jouw vraag snel en accuraat beantwoord. Of het nu gaat om de basis op orde krijgen of om het vastleggen van andere afspraken.

 

Basisdocumenten

Een ondernemer heeft een aantal basis documenten nodig om goed beslagen ten ijs te komen. Denk daarbij aan:

  • algemene voorwaarden;
  • privacy reglement;
  • disclaimer;
  • cookie statement;
  • specifieke documenten zoals een verwerkersovereenkomst, samenwerkingsovereenkomst, geheimhoudingsverklaring (NDA) et cetera.

Met bovenstaande contracten, kan JuridischEHBO je helpen.

Denk ook aan hulp bij of vorm geven van je rechtsvorm. Hulp bij de keuze voor welke de beste voor jou is of de vastlegging ervan, ook als dat via een notaris moet lopen.

Hieronder tref je een uitleg aan bij een paar specifieke documenten.

Algemene voorwaarden

Het basisdocument voor een ondernemer zijn zijn algemene voorwaarden. Daarin geef je aan wat je doet, waarom je het doet, waarvoor je het doet en hoe je het doet.

  • Heb je bijvoorbeeld daarin wel iets geregeld voor je verkoop en voor je inkoop?
  • Lever je producten of biedt je diensten aan, of misschien wel beiden en heb je dat geregeld?
  • Wat zijn de regels als klanten moeten betalen en dat bijvoorbeeld niet doen?

Wil je meer daarover weten? Wil je een passende oplossing voor jou en/of je bedrijf? Maatwerk of zelf aan de slag met een format? Klik hier voor meer info.

Privacy

Sinds de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft de privacy een steeds prominentere rol gekregen. Was dat nodig? Ja, want (de bescherming van) privacy is in de huidige on-line samenleving steeds belangrijker geworden.

Ook als ondernemer moet je hiermee rekening houden en rusten er extra verplichtingen op je. Je dient je te verantwoorden, maar het is ook goed om je er zelf rekenschap van te geven hoe je omgaat met de privacy van je klanten en leveranciers. Denk daarbij aan een privacy verklaring of reglement, waarin je een en ander vastlegt, maar ook aan een cookiestatement!

Wil je meer daarover weten? Wil je een passende oplossing voor jou? Maatwerk of zelf aan de slag met een format? Klik hier voor meer info.

Samenwerken

Om te groeien als ondernemer, maar ook om een goede (grootse) start te kunnen maken is het logisch om met anderen samen te werken. De vormgeving van deze samenwerking is van groot belang en zeker om dat goed vorm te geven. Denk daarbij aan een te kiezen rechtsvorm, maar ook gewoon aan de vastlegging van samenwerkingsafspraken.

erik_de_rie-fotografie-210419-PS-128-Banner-met_logo

Hoe geef je de samenwerking vorm, hoe ziet het eruit als het goed gaat en wat is er geregeld als het niet meer goed gaat of je zelfs moet ‘scheiden’?

Wil je meer daarover weten? Wil je een passende oplossing voor jou? Maatwerk of zelf aan de slag met een format? Klik hier voor meer info.

Advies

Voor al deze onderwerpen en vragen geldt, dat je je beter eerst daarover buigt en regelt voordat er een aanleiding is, waardoor je in een (juridische) procedure komt. Schakel op tijd om te voorkomen dat het geld kost. Neem snel contact op om na te gaan wat JuridischEHBO voor je kan betekenen.

Hulp nodig om een en ander vorm te geven, of over de vormgeving te sparren? Neem contact op.