IB 47 wanneer toepassen?

Bijgewerkte versie september 2020.

JuridischEHBO

Laatst kreeg ik een vraag van een contact hoe om te gaan met het IB 47 formulier. Na hem geholpen te hebben, bedacht ik me, dat het misschien wel voer voor uitleg behoeft voor meer mensen, vandaar deze blog. Hierin wordt uitgelegd wat het IB 47 formulier is en wanneer het toegepast kan worden.

Wanneer van toepassing?

Als iemand voor je werkt en er is geen formele werknemer-werkgeverrelatie, dan kun je op een andere manier dan gebruikelijk de aangifte bij de belastingdienst verzorgen.

Voorwaarde is dat de persoon in kwestie die de klus doet, dit niet uit hoofde van zijn bedrijf verzorgd. Bijvoorbeeld: als stichting laat je een cursus (incidenteel) verzorgen door een vakkracht/docent. Of als bedrijf laat je maandelijks folders lopen door een student. Hierbij moet het gaan om relatief gezien kleine klussen (minder dan een kleine parttimebaan), met andere woorden werkzaamheden die mensen even doen, als het ware…

View original post 527 woorden meer


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.