Jouw handelsnaam uniek of niet? Tips bij inbreuk.

JuridischEHBO

Inleiding

Laatst kreeg ik een vraag van een klant over haar handelsnaam. Ze was benaderd door een ander bedrijf, omdat ze dezelfde naam hanteerde als dat bedrijf. Dat bedrijf vroeg (overigens heel beleefd) om de naam niet meer te gebruiken.

Het bedrijf vroeg vanwege de grote gelijkenis van zowel naam, website-adres als soort dienstverlening haar naam en alle uitingen daarvan te veranderen. Reden: (indirecte) schade aan hun zakelijke belangen van de verzoeker. Dat zou een forse kostenpost opleveren bij mijn klant.

Ja wat doe je dan?

Handelsnaam

Er is een heuse wet die zich bezig houdt met de handelsnaam en gebruik daarvan: De Handelsnaamwet (HNW; echt waar). Het recht op een handelsnaam hoef je niet aan te vragen. Door als bedrijf een handelsnaam te gebruiken, heb je ‘vanzelf’ bescherming van die naam. Het inschrijven van de naam van jouw bedrijf bij de Kamer van Koophandel is niet per se nodig…

View original post 505 woorden meer


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.