De AVG, moet je er wat mee?

JuridischEHBO

De vraag stellen is hem beantwoorden: ja als ondernemer kun je niet anders dan ermee aan de slag gaan. Wist je dat niet, dan is er aan berichtgeving heel wat aan je voorbij gegaan. Wat valt er nog te melden over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wat je niet wist. In deze blog tref je tips aan over wat je in elk geval moet doen om de AVG goed te implementeren.

Waarom de AVG?

Het recht op privacy is een fundamenteel recht geregeld in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Het recht op bescherming van persoonsgegevens vloeit daaruit voort. De uitwerking van deze bescherming vindt plaats via de AVG. De AVG is ingegaan op 4-5-2016 en wordt feitelijk van kracht op 25-5-2018. Dus heb je nog niets geregeld, dan wordt het hoog tijd.

De bescherming van de privacy is in het mediatijdperk waarin we leven…

View original post 208 woorden meer


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.