Algemene voorwaarden

Als zelfstandig ondernemer dien je aan een heleboel dingen te denken. Je doet op goed vertrouwen zaken. Dat is mooi en ook goed, maar het kan ook wel eens mis gaan en dan is het goed om je zaken goed geregeld te hebben.

Algemene voorwaarden

Wat zijn de voorwaarden waaronder je je werkzaamheden doet. Deze voorwaarden kun je regelen in algemene voorwaarden. Wilt u dat uw klanten precies weten onder welke voorwaarden u levert, betaalt, verkoopt of inkoopt? Met algemene voorwaarden is het direct duidelijk welke rechten en plichten u en uw klant hebben. De zogenaamde ‘kleine lettertjes’ besparen u een hoop tijd. Als u algemene voorwaarden gebruikt dan hoeft u er niet elke keer apart over te onderhandelen. Ook kunnen algemene voorwaarden de ondernemersrisico’s die u loopt verkleinen.

Wettelijke eisen aan algemene voorwaarden

Als u algemene voorwaarden opstelt, moeten deze redelijk zijn voor uw klant. Ook moet u uw voorwaarden vóór of tijdens het sluiten van een overeenkomst aan de klant verstrekken. Dat is de informatieplicht.

Algemene voorwaarden opstellen

In algemene voorwaarden staan bijna altijd bepalingen over de offerte, transport, levertijd, betaling, garantie en aansprakelijkheid. Ook moet het taalgebruik in uw algemene voorwaarden begrijpelijk zijn. Standaard zijn er veel voorwaarden beschikbaar, maar is jouw situatie standaard? Check en je weet het.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.